11 Şubat 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

merhabalar...
malum makinasızlık yüzünden blog güncellemelerim sekmeye uğradı biraz:((... az önce ablamdan aldığım uyarı ışığında arşivden birşeyler bulmaya çalışırken bilgisayarın içinden zeytinyağlı pırasa çıktı ve ben yemiş kadar sevindim:)))... sanırım bundan birkaç ay önce yaptım ben bu pırasayı... taaa pırasalar yeni çıktığı zaman... ama merak etmeyin hala taze...
ben yemekleri, özellikle zeytinyağlıları böyle beyaz severim... hatta bu pırasayı abartıp bir de terbiyeledim ama çokkk güzel oldu... zeytinyağında havuçları biraz çevirdim... pırasayı ilave edip güzelce pişirdim... üzerine azzcıkk pirinç ekledim... ve bir yumurta sarısı ve yarım limon yardımıyla terbiyeledim... sonra da oturup afiyetle yedim:)))

2 Şubat 2008 Cumartesi

CEVİZ KROKANLI PASTAM....

Geçtiğimiz pazartesi görümcemin doğumgünüydü ve tabii ki pasta yapmaya karar verdim... başladım düşünmeye... çünkü evde herkesin yemediği birşey muhakkak mevcut, kimi muz yemiyor, kimi jöle,kimi şu kimi bu derken aklıma cevizli yapmak geldi... sanırım herkesin severek yediği tek şey ceviz evde.... hiç krokan yapmamıştım o güne kadar... ama blog gezintilerimden birinde nasıl yapıldığını okumuştum ve geçtim başına....
sonuç herkes tarafından beğenildi çok şükür...

kek için malzemeler:
*7 çorba kaşığı margarin
*1 su bardağı toz şeker

*3 adet yumurta
*2 su bardağı un
*1,5 paket kabartma tozu

kreması için:
*500 gr süt
*10 çorba kaşığı toz şeker
*3 çorba kaşığı nişasta
*yarım kutu labne peyniri

*kremşanti ve br bardak süt

krokan için:
*1 su bardağı ceviz
*1 su bardağı toz şeker

margarin şeker ver yumurta çırpılır... un ve kabartma tozu da ilave edildikten sonra yaklaşık yarım saat 180 derece ısıtılmış fırında kek pişirilir...
krema için süt şeker ve nişasta koyu kıvamlı bir muhallebi olana dek pişirilir...
soğumaya bırakılır... soğuduktan sonra labne peyniri ilave edilip çırpılır...
krokan için şeker eritilir ceviz ilave edilir karamelize olan şeker ve ceviz pişirme kağıdı ya da mermer üzerine dökülür ve soğuduktan sonra kırılarak parçalanır...
geriye pastayı süslemek kalıyor... bu kısım benim çok elimden gelmese de sizin daha güzel süslemeler yapacağınızdan eminim... kolay gelsin efendim....